Veel gestelde vragen

1. Welk voer geven jullie de pups.
Antw: Wij geven Proplan voor puppy’s

2. Zijn de pups ontwormd en krijgen ze een stamboom?
Antw: Ja onze pups worden ontwormd, krijgen een stamboom een Dna profiel en de ouders zijn getest op erfelijke aandoeningen.

3. Zijn jullie aangesloten bij een rasvereniging?
Antw: Ja wij zijn aangesloten bij de Eerste Gezelschapshonden Club Nederland.

4. Wanneer mogen de pups bij hun moeder weg?
Antw: Onze pups verlaten het nest bij 7 a 8 weken, maar pas als de chipper van de Raad Van Beheer is geweest.

5. Zijn de pups ingeënt?
Antw: De pups krijgen bij ons hun eerste enting bij 6 weken, De volgende entingen dienen de nieuwe baasjes te laten doen bij 9 en 12 weken.

6. Werken jullie met een koopcontract?
Antw: Ja wij werken met een koopcontract. Deze kun je hier bekijken

7. Werken jullie met een wachtlijst?
Antw: Nee wij werken niet met een wachtlijst, iedereen die zich aanmeld voor een pup maakt evenveel kans.

8. Adviseren jullie een bench?
Antw: Ja wij adviseren altijd een bench, zo heeft de pup een veilig plekje om in te liggen en werkt het prettig als je je pup eventjes alleen moet laten.

9. Komt iedereen in aanmerking voor een pup?
Antw: Nee, Wij willen onze pups een goed tehuis bieden waar ze alle aandacht en liefde krijgen die ze verdienen. Als wij daar aan twijfelen doordat de baasjes bijvoorbeeld allebei 40 uur werken dan zullen wij de pupaanvraag  niet meenemen in onze keuze.

10. Hoe vaak kunnen wij komen kijken naar de pups?
Antw: Wij hanteren 3 vaste dagen, eentje bij drie weken na de geboorte, bij 5 weken en de laatste bij het ophalen van de pup. Wij verwachten dat je die dagen ook komt. Wil je vaker komen dan is dit in overleg met ons.

11. Doen jullie je honden knippen/trimmen?
Antw: Er zijn kennels die er op tegen zijn om de honden te knippen/trimmen. Wij kijken niet naar wat wij mooi vinden maar wat in het belang is van de hond. Wij hebben gemerkt dat onze honden vrijer in het spelen en hun gedrag zijn als ze zijn getrimd/geknipt. Zo hebben ze ook geen last meer van haren voor hun ogen en de vacht klit niet zo makkelijk, en ze nemen geen bladeren en takken meer mee in hun vacht. Dus als het in het belang van de hond is zijn wij voorstander van knippen/trimmen.

12. Hoelang mag je wandelen met een pup?
Antw:
Er is een eenvoudige manier om dit te onthouden. De leeftijd van de pup is de maximale hoeveelheid minuten dat je mag lopen met je pup. Dus  is de pup 12 weken oud dan ga je max 12 minuten lopen. Dit is maar een regel het is voornamelijk je gezonde verstand gebruiken.

13. Mag je puppy traplopen of mee lopen/rennen aan de fiets?
Antw: nee!!! absoluut niet doen.Als je hond is uitgegroeid kun je hem voorzichtig in een rustig tempo mee laten rennen aan de fiets, maar het is natuurlijk geen Duitse herder dus ook hier gezond verstand gebruiken het is en blijft natuurlijk maar een klein hondje. Traplopen raden wij altijd zo veel mogelijk af,is erg belastend voor de gewrichten en knieën. 

14. Mijn pup heeft bij de eerste enting te horen gekregen dat die een licht hartruisje heeft,Wat nu?
Antw:
Een hartruisje zien of horen we veel bij jonge pups dit komt omdat het hart nog in ontwikkeling is en je ziet vaak als de pup ouder wordt dat het ruisje weg is.Dit kan al zo zijn bij 12 weken, maar het kan ook een half jaartje duren of iets langer. Mocht de ruis verergeren of niet weggaan neem dan altijd contact op met de fokker. Een hond merkt vaak niets van de ruis en kan er gewoon oud mee worden, mits het een lichte ruis is natuurlijk.

15. Wanneer moet ik mijn pup gaan borstelen?
Antw: 
Zo vroeg mogelijk beginnen, zo went de pup het snelst en gaat die het zelfs lekker vinden. Voor de trimster is het dan ook prettig werken als je pup eenmaal gewend is aan het borstelen.

16. Kan ik mijn pup ook vlees geven in plaats van brokken?
Antw: Ja dat kan, echter dien je wel met een aantal dingen rekening te houden zoals het gebit van de hond, door het eten van vlees ontstaat er meer tandplak dus hier dien je rekening mee te houden door je hond meer kauwstaafjes te geven zoals Dentastix,hier kunnen ze echter wel meer van gaan poepen. Als je rauw vlees geeft dien je hygiënischer te werken, zeker rekening houden met kleine kinderen.

17. Mijn pup kan al bij 8 weken naar de eerste hondencursus, is dat slim?
Antw; Wij raden het niet aan. Wij vinden het belangrijk dat jij als baasje eerst went aan de pup en de pup aan zijn nieuwe omgeving.Ook is de pup niet volledig geënt bij 8 weken, er is op internet al veel geschreven of een pup wel of niet is beschermd bij 8 weken, en daarom nemen wij in deze het zekere voor het onzekere en raden wij aan om te wachten tot de pup volledig is geënt bij twaalf weken.

18. Wanneer ontvang ik de stamboom?
Antw: Wij hebben vaak de stamboom nog niet binnen als de pups naar hun nieuwe baasjes gaan, Zodra wij de stamboom hebben ontvangen (meestal na drie weekjes)sturen wij die direct op, hier krijg je dan ook bericht van.

19. Wanneer moet ik Rabiës enten?
Antw: Als je naar het buitenland gaat dien je je pup Rabiës te enten. Op het moment van schrijven mag je je pup pas bij twaalf weken enten en is de enting pas actief na drie weken, dus houd hier rekening mee als je naar het buitenland gaat, advies is dan ook op tijd enten!!

20. Op welk dagdeel kan ik het beste mijn pup ophalen?
Antw: Wij adviseren om de pup zo vroeg mogelijk op te halen, zo kan de pup de hele dag al een beetje wennen aan zijn nieuwe omgeving en baasjes en heeft de pup tegen de avond al zo veel indrukken opgedaan dat die rustig indommelt en je zelf ook een rustige nacht hebt.

21. Lopen jullie ook shows met jullie honden?
Antw: Nee, Wij zijn van mening dat shows niet positief bijdragen aan de gezondheid van het ras. Vaak zitten de honden tijdens de show in kooien, zijn ze veel gestrest enzv. Wij zijn ook van mening dat mensen niet voor de hond shows lopen maar puur voor hun zelf. Het houden van hondenshows ligt in deze tijd ook negatief onder een vergrootglas omdat meerdere dierenorganisaties vraagtekens hebben bij deze evenementen. Tevens wil het niet zeggen dat fokkers die shows lopen met hun honden, beter voor hun honden zorgen en of de honden gezonder zijn dan honden die geen shows lopen.

Havanezer.eu © 2018 Frontier Theme